VOLIÈRE / FUZZY

voliere_udstilling.jpg
31-05-2018

 

 

31. maj 2018 - forår 2019

---

 

SANS OG SAMLING er fællesbetegnelsen for fire

særudstillinger i 2018, der fejrer Cobra

i 70-året for bevægelsens stiftelse.

 

Komponisten Fuzzy har skabt en sanselig VOLIÈRE

omkring et af Carl-Henning Pedersens

yndlingsmotiver, fuglen. Lyt til billederne,

når to kunstformer taler sammen i udstillingen... 

 


 

Komponisten Fuzzy har skabt det elektro-akustiske musikværk VOLIÈRE inspireret af Carl-Henning Pedersens kunstneriske univers, og titlen refererer netop til et af malerens yndlingsmotiver, fuglen.

 

VOLIÈRE består af ti satser af 3-7 minutters varighed, der i dagens løb afspilles i skiftende rækkefølge adskilt af pauser i varierende længde. Resultatet heraf er et foranderligt og levende musikstykke, der føjer en ny, sanselig dimension til Carl-Henning Pedersens farvestærke og fantasifulde malerier.

 

Både i musikken og i billedkunsten er balancer og form afgørende – og begge kunstarter handler ifølge Fuzzy ikke mindst om ’det, som ikke kan beskrives med ord’. ”Det, som jeg oplever, er balancer. Når jeg ser et billede, kan det godt skabe en eller anden form for musik i mit hoved, men det er aldrig en musik, der illustrerer billedet, snarere det modsatte. Billeder sætter altid gang i noget i mig. Ikke mindst Carl-Henning Pedersens værker”, udtaler han om billedkunstens særegne musikalitet.

 

I VOLIÈRE transformeres mødet mellem værk og beskuer, når to kunstformer taler sammen og skaber en unik og sanselig værkoplevelse.