Besøg museet

 

På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum byder vi vores gæster indenfor til et eventyrligt kunstunivers og alsidige oplevelsesmuligheder i form af særudstillinger med bl.a. CoBrA-kunstnere, foredrag, koncerter, omvisninger, aktiviteter for børn og meget andet.

 

Museet rummer en enestående samling på mere end 5000 af kunstnerægteparret Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts malerier, akvareller, skulpturer, mosaikker m.m., hvoraf hovedparten blev generøst doneret af Carl-Henning Pedersen til Herning by før museets åbning i 1976. 

 


 

Med sin voldgrav og keramiske fliser, der befolkes af magiske væsner og frit svævende fantasifigurer i rødt, grønt og blåt, står den originale runde museumsbygning som en hyldest til Carl-Henning Pedersens ekspressive, folkekære fabelkunst. 

 

Den arkitektoniske udformning af museumsbygningerne blev forestået af C.F. Møllers Tegnestue. Tilsammen udgør de et eventyrligt område i Birk-landskabet, skabt til at favne og præsentere kunsten.

 

Den 12 m høje obelisk fra 2003 dekoreret af Carl-Henning Pedersen står som et vartegn for området og leder de besøgende frem til en palet af kulturelle oplevelsesmuligheder: HEART, Skulpturparken, De Geometriske Haver, Elia og mange andre kulturelle og arkitektoniske seværdigheder. Med Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museums placering i Birk Centerpark er det således oplagt at kombinere et besøg på museet med en tur rundt i det enestående område.