Om museet

 

På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum byder vi vores gæster indenfor til et eventyrligt kunstunivers og alsidige kulturelle oplevelsesmuligheder i form af særudstillinger med bl.a. CoBrA-kunstnere, foredrag, koncerter, omvisninger, aktiviteter for børn og meget andet. For publikum er der desuden hele tiden nye oplevelser at hente, når vi i årets løb laver 3-4 forskellige ophængninger med udvalgte billeder fra museets righoldige samling og med andre kunstnere, der giver perspektiv til Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts kunsthistoriske betydning. 

 

Museet rummer en enestående samling på mere end 6000 af kunstnerægteparret Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts malerier, akvareller, skulpturer, mosaikker m.m., hvoraf hovedparten blev generøst doneret af Carl-Henning Pedersen selv til Herning by før museets åbning i 1976. 

 

Med sin voldgrav og keramiske fliser, der befolkes af magiske væsner og frit svævende fantasifigurer i rødt, grønt og blåt, står den originale runde museumsbygning som en hyldest til Carl-Henning Pedersens ekspressive, folkekære fabelkunst. I 1993 kom den pyramideformede udvidelse til – som en hilsen til Else Alfelts lyrisk-abstrakte bjerglandskaber – og i 2015 udvidedes museet med en underjordisk forbindelsesgang imellem den eksisterende museumsbygning og Angligården, hvor man finder Carl-Henning Pedersens monumentale mosaik fra 1968, Fantasiens leg om livets hjul

 

Den arkitektoniske udformning af museumsbygningerne blev forestået af C.F. Møllers Tegnestue. Tilsammen udgør de et eventyrligt område i Birk-landskabet, skabt til at favne og præsentere kunsten.