Besøg museet

På Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum byder vi vores gæster indenfor til en eventyrlig kunstoplevelse – et univers af fantasiens kreativitet, foldet ud på malerier, akvareller, grafiske arbejder, skulpturer, mosaikker, glasmalerier og keramik. Museumsbygningen er en æstetisk perle, hvor arkitekturen og Carl-Henning Pedersens keramiske udsmykning er skabt til at favne og præsentere kunsten. Hvor arkitekturen slipper, tager kunsten fat – og omvendt.Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum er, som navnet siger, et kunstnermuseum, hvis aktiv er den enestående samling på flere end 5000 af kunstnerægteparrets værker, som Carl-Henning Pedersen generøst har doneret til Herning by. For publikum er der hele tiden nye oplevelser at hente, når vi i årets løb laver 3-4 forskellige ophængninger med udvalgte billeder fra den righoldige samling. Museets alsidige program rummer også særudstillinger, foredrag, koncerter, omvisninger og særlige aktiviteter for børn.


Carl-Henning Pedersen (1913-2007) er eventyrets maler, hans billedunivers befolkes med magiske væsener, der synes at være af en anden verden. De svævende figurer, den blå farveskala og det karakteristiske ekspressive og poetiske billedsprog er kendt og elsket af et stort publikum. Else Alfelt (1910-74) blev kærligt omtalt som månens malerinde, og hun er et sjældent lyrisk talent i dansk kunst. Hendes fascination af naturen og universets forunderlige fænomener udfoldes i et abstrakt billedsprog, hvor farvens nuancerigdom og kompositionens rytme er det centrale.


Med Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museums placering i Birk Centerpark er det oplagt at kombinere et besøg på museet med en tur rundt i det enestående område. Den 12 m høje obelisk fra 2003 dekoreret af Carl-Henning Pedersen står som et vartegn for området og leder de besøgende frem til en palet af kulturelle oplevelsesmuligheder; Heart, Skulpturparken, De Geometriske Haver, Elia og mange andre kulturelle og arkitektoniske seværdigheder.