Undervisningsmateriale til aktuelle udstillinger

 

Med Carl-Henning Pedersens akvareller og Sidsel Ramsons fotografier fra deres mange rejser fortælles med denne udstilling historien om deres inspirerende samliv. Et liv baseret på kærlighed og kunstnerisk samspil mellem hendes fotojournalistik og hans fabulerende billedsprog. Hvor hun med sin kameralinse kommer helt tæt på mennesker i situationer fra dagligdag, fest, krig og fattigdom - billeder, der er overraskende aktuelle idag - gengiver han i sine farverige akvareller lyset, varmen og fremmedheden i sin fantasikunst. Med parallelle dagbogsskildringer land for land giver udstillingen et indblik, hvordan maleren og fotografen omsatte deres oplevelser til individuelle kunstneriske udtryk. 

Find undervisningsmateriale til KUNST & KÆRLIGHED her

 

 

SANS OG SAMLING er fællesbetegnelsen for fire sanselige særudstillinger i 2018, der fejrer Cobra i 70-året for bevægelsens stiftelse. I UNIVERSETS BLOMST fornemmer vi roen og den meditative teknik i Else Alfelts malerier af samme navn, som er malet med inspiration fra hendes rejser i Østen. MELLEM HIMMEL OG JORD handler om kontroversen, da Carl-Henning Pedersen fik til opgave at udsmykke Ribe Domkirke. I VOLIÈRE/FUZZY sætter komponisten Fuzzy levende, foranderlig musik til Carl-Henning Pedersens yndlingsmotiv, fuglen. Og i BRANDS & PEDERSEN, som åbner til efteråret, sættes der fokus på to originale Cobra-kunstnere, der begge havde fornemmelse for universets mystik.  


Find undervisningsmateriale til SANS & SAMLING her

 


 

Undervisningsmateriale til tidligere udstillinger

 

 

Eventyrlig Dialog fortæller historien om to visionære kunstnere – Prinsgemalen H.K.H Prins Henrik og mælkedrengen Carl-Henning Pedersen, der malede sig vej til international berømmelse – som på tværs af deres forskellige traditioner har mange fællestræk: Deres rødder i det franske, kærligheden til masker, lyrikken og deres trang til at skabe kunst på kant med konventionerne.  


Find undervisningsmateriale til EVENTYRLIG DIALOG her

 

 

Udstillingen ser nærmere på, hvordan fysiske og symbolske masker i forskellige tider er blevet brugt i kunst og kultur til at transformere og skabe identiteter. 


Find undervisningsmateriale til THE EYE IN THE MASK her 

PÅ BAGSIDEN… er en udstilling om Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt og kunstens bagsider. Udstillingen opfordrer os til at kigge en ekstra gang: På kunstværkerne selv og deres skjulte bagsider – men også på kunstnerens dybere motivationer for at male og skabe kunst.


Find undervisningsmateriale til PÅ BAGSIDEN... her

 

 

Under titlen FØRSTE UDSTILLING åbnede Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum for første gang dørene den 13. september 1976 med næsten 100 værker af Else Alfelt. Udstillingen fejrer museets 40-års jubilæum ved på bedste vis at genskabe museets allerførste udstilling, der var kurateret af Carl-Henning Pedersen. 

 
Find undervisningsmateriale til ELSE ALFELT - FØRSTE UDSTILLING her

 

 

Udstillingen WAR HORSES: Helhesten og den danske avantgarde under Anden Verdenskrig tager udgangspunkt i en række eksperimenterende danske kunstnere, som i årene 1941-1944 under den tyske besættelse var fælles om at sætte fokus på den abstrakte kunst i en dansk kontekst.  


Find undervisningsmateriale til WAR HORSES her