Italienske motiver

26-04-2012

 

26. 4. 2012 - 5. 8. 2012

 


Hernings værtskab for cykelløbet Giro d'Italia er drivkraften bag udstillingen "Italienske motiver", der giver et unikt indblik i Carl-Henning Pedersens og Else Alfelts italienskinspirerede kunstværker. 


 

Den 26. april 2012 åbner Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum dørene op for en ny og spændende udstilling af værker inspireret af kunstnerparrets mange rejser til Italien.

 

Rejselystne var både Else Alfelt og Carl-Henning Pedersen, der i 1933 mødte hinanden førstegang på Den Internationale Højskole, hvor de begge studerede sprog med henblik på at kunne begå sig ude i verden.

 

Gennem deres kunstneriske karriere blev det til adskillige rejser til talrige destinationer. Men særligt Italien blev et yndet rejsemål for begge kunstnere. Else Alfelt modtog som den første danske abstrakte maler Ny Carlsbergfondets rejsestipendium, Romerstipendiet, der finansierede et studieophold til Italien i sommerhalvåret 1951. Sammen og på egen hånd besøgte kunstnerparret landet flere gange. De lod sig inspirere af den italienske kultur og de naturskønne landskaber til bl.a. de malerier, der kan opleves i Italienske motiver
 

 

Else Alfelt: Roma, maj 1951.