Eventyrlig Dialog... H.K.H. Prins Henrik & CoBrA-maler Carl-Henning Pedersen

Eventyrlig_Dialog_forlaenget.jpg
23-09-2017

 

 

23. september 2017 - 13. maj 2018*

*Til ære for H.K.H. Prins Henrik er udstillingens nedtagningsdato
forlænget til 13. maj.

 

For første gang i Danmark sættes scenen for et møde mellem H.K.H. Prins Henriks monumentale skulpturer og CoBrA-kunstneren Carl-Henning Pedersens spontane malerier. Med fantasien, legeglæden og kærligheden til kunsten som fællesnævnere former udstillingen sig som en livfuld dialog mellem de to kunstneres værker. 

 


 

Det er med stor glæde, at Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum har fået mulighed for at præsentere et eventyrligt udstillingsmøde mellem H.K.H. Prins Henriks fantasifulde skulpturer og Carl-Henning Pedersens fabulerende billedkunst. I museets efterårsudstilling sammenstilles for første gang værker af disse to personligheder, der hver på deres måde har gennemlevet et passioneret liv med kunsten og gentagne gange prøvet kræfter med konventionerne både i og uden for kunstens verden.

 

Den ene er Prins af Danmark og billedhugger “con amore”, den anden internationalt anerkendt CoBrA-kunstner. Alligevel krydser deres kunstneriske livsbaner fra tid til anden fælles grund, idet de begge har den ene fod plantet i den danske muld, den anden i fransk natur og kultur.

 

Også fascinationen af tidligere tiders kunst har som inspirationskilde givet næring til begge kunstneres udtryk. Det gælder ikke mindst den afrikanske maske, som Carl-Henning Pedersen tidligt tog til sig som en del af samtidens kollektive bestræbelse på at skabe en ny kunst, og som Prins Henrik ikke blot har ladet sig inspirere af, men som tillige udgør en vigtig del af hans store etnografiske samling.

Fælles for de to kunstnere er også, at de i deres kunst ikke tegner et én til én-billede af den sete virkelighed, men begge skaber de et dybt personligt og digtende univers, der nok har rod i virkeligheden, men i yderste instans er fantasiens og eventyrets. Vi oplever det i Prins Henriks dyreskikkelser og væsener, der boltrer sig i grænselandet mellem virkelighed og fabel, og i Carl-Henning Pedersens drømmende billedkunst, hvor tid og sted vokser sammen i evighedsbilleder.

 

Foruden Prins Henriks skulpturer og Carl-Henning Pedersens malerier viser udstillingen også eksempler på deres lyriske arbejder, som udfoldes i et frugtbart samspil med billedkunsten.

 

Udstillingen blev i 2016 vist på CCA Andratx på Mallorca i Spanien, og den er oprindeligt blevet til i tæt samarbejde mellem H.K.H. Prins Henrik og kuratorteamet Jens Erik Sørensen fra Copenhagen Contemporary og museumsleder Lotte Korshøj fra Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum. Initiativtagere til projektet er bestyrelsesformand på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Finn Poulsen.

 

”Eventyrlig Dialog” kan opleves på museet til og med 13. maj 2018. Efter udstillingsperioden i Herning skal den videre og vises på Château de Lavardens i Frankrig.
Carl-Henning Pedersen og H.K.H. Prins Henrik ved åbningen af Carl-Henning
Pedersens udstilling i Didrichsen Art Museum, Helsinki, 1968.

 


UDSTILLINGEN ER STØTTET AF: Knud Højgaards Fond, Ege Fonden, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Lysgaard Fonden, Helle Mau Jensen og Døtres Almennyttige Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Bestseller Retail Europe, Carl-Henning Pedersens Fond, Sidsel Ramson, Carl-Henning Pedersen & Sidsel Ramsons Fond, Herning Kommune.


UDSTILLINGEN ER ORGANISERET AF: Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i samarbejde med Jens Erik Sørensen og Finn Poulsen. Eventyrlig Dialog vises i efteråret 2016 på CCA Andratx, Mallorca, Spanien, samt i 2018 på Château de Lavardens, Frankrig.