En fotografisk odyssé - Sidsel Ramson

17-05-2012

 

17. maj - 15. juli 2012

 


“Modsat et maleri formår fotografiet at fange splitsekundet, et præcist øjeblik af en politisk, social eller menneskelig situation. Det har altid fascineret mig. På den måde er En fotografisk odyssé en del af mine mange livsværker”.

(Sidsel Ramson)


 

Indtryk, oplevelser, mennesker og begivenheder fra mere end 30 års rejser over det meste af verden. Alt det har den internationale fotograf Sidsel Ramson samlet under overskriften En fotografisk odyssé, titlen på en omfattende udstillling, der fra 17. maj til 15. juli 2012 kan ses i Carl‐Henning Pedersen & Else Alfelts Museums lokaler i Angligården.

 

Sidsel Ramson var gift med Carl‐Henning Pedersen og har bl.a. med stor succes fotograferet processerne bag tilblivelsen af mange af Carl‐Henning Pedersens udsmykningsarbejder i Danmark og i udlandet – bl.a. Ribe Domkirke og af kunstnerens eget museum i Herning. Hun tilhører generationen af ”engageret fotografi” grundlagt af fotografer som Robert Capa, Henri Cartier‐Bresson og David Seymour.

 

Billedernes motiver har hun fanget med kameraet under rejser til så forskellige
egne af verden som Israel, Kina, Peru, Haiti og Bali. Her har hun fotograferet mennesker under religiøse ritualer, i øjeblikke af nydelse, morskab og eftertænksomhed. Men også gribende situationer som fattigdom og ulykkelige børn – fordi de sulter, savner, er ensomme eller lever midt i krig.

 

Udstillingen af Sidsel Ramons fotografier er blevet til på baggrund af bogen af samme navn, der i 2011 modtog den fornemme pris: "Prix Marmottan, Academie- Des-Beaux-Art". Prisen gives hvert år som anerkendelse af en særlig fremragende kunstbog.