Dotremont - Ode til Danmark

28-10-2011

 

28. 10. 2011 - 26. 2. 2012

 


"Det var Christian Dotremont, som gav os det store chok […] uden at vi andre, malere, var helt bevidste om, hvad der foregik. Gennem sine aktiviteter stimulerede Dotremont os overalt og vedvarende i en »eksperimenteren«, evig ung og levende."

(Asger Jorn)


 

Christian Dotremonts indflydelse på dansk kunstliv og ikke mindst hans fascination
 af Danmark og det danske sprog er omdrejningspunktet for udstillingen Dotremont - Ode til Danmark.

 


Som en naturlig konsekvens af det kollektive samarbejde i Cobra mellem digtere og malere blev Christian Dotremont digter-maler og udviklede sin egen poesi og sit eget billedsprog. Men nok så vigtigt skabte han en række fællesarbejder i tæt dialog med flere af Cobra-bevægelsens kunstnere.

 

Udstillingen belyser med et varieret værkudvalg og fyldig dokumentation Dotremonts virke som både digter, forfatter, redaktør, kunstkritiker og billedkunstner. Det mangefacetterede værk er resultatet af en karismatisk og utrættelig personlighed, som formåede både at forløse sit eget kunstneriske potentiale og indgå i et nært samarbejde med andre kunstnere.

 

I udstillingen Dotremont - Ode til Danmark er det kollektive aspekt især eksemplificeret med et udvalg af de projekter, som Christian Dotremont realiserede sammen med den danske kunstner Mogens Balle (1921-88).