COVER - Kunstnergruppen 5STK

01-04-2012

 

1. 4. 2012 - 6. 5. 2012

 


I 1960’erne skubbede kunstneren Sven Dalsgaard til den gennemsnitlige danskers opfattelse af kunsten. Som kunstner ansat hos skjortefabrikanten Aage Damgaard indhyllede han træerne omkring Angligården i stof. Med en kærlig tanke til Dalsgaard og stedets historie danner Angligården nu adskillige årtier senere igen rammen om en iscenesættelse af naturen.


 

Udstillingen Cover er skabt af kunstnergruppen 5STK og består først og fremmest af fotos, der dokumenterer forskellige former for iscenesættelse af naturen. En iscenesættelse, der altid indebærer en form for tildækning (deraf navnet Cover). Det er dog ikke en tildækning for at skjule, men en tildækning, der netop har til hensigt at gøre opmærksom på det skjulte gennem en ny skulpturel form.

 

Foruden at dokumentere "covers" i naturen, der, som kunstnergruppen udtrykker det, ”tilføjer noget unaturligt til naturen, som forskyder fokus”, så er udstillingens hjerte et interaktivt værk, der så at sige genskaber naturen i udstillingen gennem unaturlige materialer. Med hjælp fra skoleklasser i fagene håndarbejde og billedkunst og materialer som båndet fra kassettebånd, plastic samt stof og garn i fluorescerende farver skabes et stykke interaktivt, menneskeskabt natur, der vil udvikle sig i løbet af udstillingsperioden og skabe illusionen om en tæt bevokset skov.

 

5STK består af kunstnerne Annette Gerlif, Annette Hornskov
Mørk, Else Oltmann, Grethe Mariann Maurseth og Helle Skydt.