MELLEMTRIN

På museet har vi stor erfaring med at byde mellemtrinsklasser indenfor. I undervisningsforløbene til denne aldersgruppe har vi specielt fokus på en dialogisk og en induktiv tilgang, hvor eleverne er aktive gennem hele forløbet. Tilgangen bygger på kunstdidaktiske betragtninger ved bl.a. Olga Dysthe, der er professor emeritus ved Bergen Universitet, Norge.

 

Fra august til december 2020 tilbyder vi forløbet BAG BJERGET med fokus på Else Alfelt.

Tag dine elever med på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum og lad dem blive bjergtaget af Else Alfelts kunstneriske univers. På museet fortæller en engageret kunstformidler levende om Alfelts liv og faciliterer dialoger og øvelser, hvor eleverne undersøger, hvilke fortællinger der gemmer sig bag bjergene. Der vil være fokus på, hvordan Alfelt selv fandt indre ro - zen - i skabelsen af sine værker, og hvordan bjergene ikke kun kan tolkes som et natur-landskab, men også som et indre landskab. Museumsbesøget afsluttes med en kreativ workshop, hvor eleverne eksperimenterer med at skabe deres egne bjerglandskaber.

 Download katalog her:                                 

            

 

Fra januar til juni 2021 tilbyder vi forløbet EN BÅD FOR ALLE med fokus på Carl-Henning Pedersens keramik.

 Lad dine elever træde ind i Carl-Henning Pedersens legendariske motivverden på en tur igennem udstillingen ”Carl-Henning Pedersen – Lerets Billedmager” sammen med en engageret kunstformidler, der levende fortæller om Carl-Henning Pedersens liv og kunst. På turen vil der være et særligt fokus på de både med forskellige fantasivæsner, som Pedersen skabte som små eksperimenter på Den Kongelige Porcelænsfabrik i 1990’erne. Undervejs inddrages elevernes fantasi og betragtninger til at undersøge udvalgte værker. Museumsbesøget afsluttes i værkstedet, hvor eleverne skaber deres egne både. 

Link til katalog med flere oplysninger om forløbet kommer senere! 

 

PRAKTISK INFORMATION

Børn har altid fri entré på museet!

Undervisningsforløb er gratis for skoler i Herning Kommune

Skoler i Herning Kommune kan på udvalgte datoer køre gratis
med kommunens kulturbus til og fra museet. Læs mere her.

For skoler uden for Herning Kommune koster et undervisningsforløb 750 kr. (max 28 elever)

Værd at vide

• Vi vil gerne modtage bestillinger med mindst 14 dages varsel

• Medbragt mad kan efter aftale nydes på museet og må altid nydes på græsset foran museet

 

For booking eller spørgsmål kontakt museets formidlingsinspektør
Helle Forbech Hvergel 
chphc@herning.dk
20 70 17 72