UDSOLGT: Bovbjerg: FRA MÆLKEDRENG TIL STJERNERNE 12. oktober

D75_3506_2.JPG
17-09-2022

FRA MÆLKEDRENG TIL STJERNERNE – EN AFTEN
OM CARL-HENNING PEDERSENS LIV OG KUNST

Torsdag den 12. oktober kl. 17.30 - 20.30

Få flere af de gode og særlige historier om Carl-Henning Pedersen (1913-2007), når formidlingsinspektør på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum Helle Forbech Hvergel dykker ned i fortællingen om mælkedrengen fra den fattige arbejderfamilie, der med sin maleriske begavelse bevæger sig helt op til stjernerne – og i dag kendes ud over hele den vide verden for sit farverige, eventyrlige og kunstneriske univers!

Glæd dig til en helt særlig kunstaften i Bovbjerg, hvor vi gennem levende fortællinger og spændende arkivmateriale bliver klogere på en af de helt store danske kunstnere – og nogle af de værker, du kan opleve i særudstillingen ”Bovbjerget – kunstnerliv ved Vesterhavet”.

 


Carl-Henning Pedersen under arbejdet med mosaikken "Kosmisk Hav" i ateliet i Bovbjerg 

 

Aftenen indledes med servering af et stjerneskud i Bovbjerg Fyrs café, hvorefter foredraget ”Fra mælkedreng til stjernerne” finder sted i den tidligere fyrassistentbolig på Bovbjerg Fyrs 1. sal. Ca. halvvejs inde i foredraget vil der være indlagt en pause, hvor der er mulighed for at opleve udstillingen ”Bovbjerget – kunstnerliv ved Vesterhavet” i fyrets nordbygning. Aftenen afsluttes med kaffe/te og kage samt besøg hos Bente Dejligbjerg og Gert Normann Andersen, der ejer huset på den grund, hvor Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts sommerhus oprindeligt lå, og hvor man i dag fortsat kan opleve et vægmaleri lavet af Carl-Henning Pedersen, der står tilbage fra det tidligere kunstneratelier.

 

Startsted: Bovbjerg Fyr, Fyrvej 27, 7620 Lemvig
Slutsted: Bente
Dejligbjerg og Gert Normann Andersen, Fyrvej 21, 7620 Lemvig
Tid: torsdag den 12. oktober kl. 17.30 – 20.30
Pris: 200 kr. pr. person inkl. stjerneskud, kaffe/te og kage

 

________________________________________________________________________________________________________

Tilmelding til aftenen er nødvendig og sker efter først til mølle-princippet på Bovbjerg Fyrs billettelefon 27117606
______________________________________________________________________________________________