Eventyrlig Dialog... H.K.H. Prins Henrik & CoBrA-maler Carl-Henning Pedersen

banner_til_hjemmeside.jpg
23-09-2017

 

 

23. september 2017 - 2. april 2018

 

I efteråret 2017 lægger vi op til Eventyrlig Dialog imellem H.K.H. Prins Henriks livfulde bronzeskulpturer og Carl-Henning Pedersens fantasifulde malerier. 

 

To kunstuniverser taler sammen i udstillingen, der tematiserer en række paralleller på tværs af de to kunstneres individuelle traditioner: Deres passion for kunsten og den afrikanske maske. Deres lyriske arbejde, som udfoldes i en frugtbar vekselvirkning med skulpturer og malerier. Deres opfattelse af kunsten som noget eksistentielt, der udspringer af vores dybeste instinkter, og som skal forme virkeligheden med personligheden som filter. Og deres hang til frie kunstværker på kant med traditioner og konventioner.

Først og fremmest er Eventyrlig Dialog et fabulerende møde imellem to visionære kunstnere – Prinsgemalen og mælkedrengen, der malede sig vej til international berømmelse – som i ét og alt har gjort spontaniteten, skabeglæden og fantasien til den røde tråd i deres kunstneriske arbejde. Udstillingen fokuserer på H.K.H. Prins Henrik og Carl-Henning Pedersens senværk, der repræsenteres med mere end 60 værker samt smagsprøver fra deres lyriske forfatterskab.  

 

Det internationale udstillingssamarbejde Eventyrlig Dialog åbnede i september i Centro Cultura Andratx på Mallorca, Spanien, og skal også til Frankrig, før udstillingen vises på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i 2017. Vi glæder os meget til at kunne præsentere det eventyrlige møde.  
Carl-Henning Pedersen og H.K.H. Prins Henrik ved åbningen af Carl-Henning
Pedersens udstilling i Didrichsen Art Museum, Helsinki, 1968.

 


UDSTILLINGEN ER STØTTET AF: Knud Højgaards Fond, Ege Fonden, Midtjydsk Skole- og Kulturfond, Lysgaard Fonden, Helle Mau Jensen og Døtres Almennyttige Fond, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, 15. Juni Fonden, Augustinus Fonden, Bestseller Retail Europe, Carl-Henning Pedersens Fond, Sidsel Ramson, Herning Kommune.


UDSTILLINGEN ER ORGANISERET AF: Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum i samarbejde med Jens Erik Sørensen og Finn Poulsen. Eventyrlig Dialog vises i efteråret 2016 på CCA Andratx, Mallorca, Spanien, samt i sommeren 2017 på Château de Lavardens, Frankrig.